Restauranger och Caféer i Trelleborg

En bra måltid leder till ett gott humör, som det brukar sägas. Att vara besökare i en helt ny stad kan vara knepigt då det är svårt att veta vilka restauranger och caféer som erbjuds. Där det bor mycket invånare finns det även många restauranger. Nedan finner du några bra alternativ att söka sig till när det börjar kurra i magen.

Restauranger

Strandgatan32 är en restaurang som ligger centralt i Trelleborg som har fått höga betyg av gäster som besökt matstället. Restaurangen tillhör ett hotell och serverar lunch, middagar och måltider för festliga tillfällen. Menyn är anpassad efter de fyra årstiderna, med produkter som är närproducerade. Maten som serveras är typisk svensk mat såsom Lax, kött och klassiska pastarätter med en lyxig känsla. Strandgatan32 erbjuder ett stort utbud av viner för festligare tillfällen.

Godai Sushi är stället för dig som älskar sushi. Sushi som kommer från den japanska kulturen har gjort sig väldigt populärt även i Sverige. Sushi är i grund och botten ris som har olika fyllningar såsom fisk, skaldjur och grönsaker. Själva sushin doppar du i soja och äts oftast tillsammans med ingefära och sjögräs. Restaurangen har vanliga öppettider från 11–21 måndag till lördag och stängt på söndagar. Med bra betyg från besökare så gör det restaurangen till ett ställe värt att besöka i Trelleborg. Du hittar Godai Sushi på adressen Algatan 36 i Trelleborg.

Caféer

Espresso House är ett café som har gjort sig känt runt om i Sverige, och är idag nordens största cafékedja. Caféet finns även i Trelleborg och är ett mysigt ställa att koppla av på med en kaffe och en kaka. Espresso House är väldigt mån om sina underleverantörer och vill att alla ska ha bra arbetsförhållanden. De har nämligen försäkrat sig om att handeln sker utan mellanhänder och att arbetarna får bra betalt för utfört arbete. Genom att försäkra sig om detta kan de garantera sina besökare ett kaffe med hög kvalitet. Espresso House hittar du genom i centrum på Algatan 9B.Går du till Algatan 44 så kommer du till Palmblads Konditori, där du kan köpa nybakta tårtor, kakor, bullar och matbröd. Inget slår nybakat från en riktig bagare. Det finns möjlighet till att sätta sig inne på konditoriet och njuta av en kaffe. Du kan även beställa tårtor och bakelser om du vill ha något gott till fikat hemma. Det som gör konditoriet så speciellt är den harmonin man får när man stiger in i och möts av doften av fräscha och nybakta kakor. Om du inte är fika sugen när du går förbi stället så kommer du definitivt att bli det när du sätter fötterna innanför dörren.

Centrum

Givetvis så finns det många fler restauranger och caféer att besöka. Inne i centrum hittar du massor med alternativ för att stilla hungern. Att hitta thai mat restauranger eller hamburgare kedjor kommer inte att vara några som helst problem. Att våga testa en ny restaurang kan vara en succé då det finns många bra.