Sevärdheter i Trelleborg

Djur oh natur eller konst och kultur. Det finns väldigt mycket att se i Trelleborg. Nedan finner du olika saker att se då du är på besök i Trelleborg.

Museum

I Trelleborg finns det olika Museum där du får inspiration från kulturhistoriken. Ett av de museum är Trelleborgs Museum som öppnade år 2010 och befinner sig i centrala delen av Trelleborg. I museet kommer du att finna mycket vacker konst och utställning. Du kommer även att finna mycket av stadens historia i museet då det fortfarande lever kvar. Ett museum där man har bevarat känslan på hur det var förr i tiden är Borgquistska Hattmuséet. Det är inte ett enkelt ställe att hitta och det må vara det minsta museet i hela Trelleborg. Museet har funnits i ungefär ett år och har redan haft flera 1000 intresserade personer som gått runt i textilstillverkningsvärlden.

Trelleborgen är ungefär 25 procent av den borgen som stod byggd under medeltiden. Stället har nu för tiden gjorts om och blivit till ett museum där besökare kommer för att se hur det var under medeltiden. Det finns även en vikingautställning som finns i området. Dessutom så bjuder de på kaffe.

Stadsparken

För dig som älskar att vara utomhus och se saker samtidigt så är Stadsparken någonting för dig. Det finns lekplats för barnen, utomhusscen för framträdanden, över 60 olika sorters träd och även många djurarter som bland annat fåglar. I omgivningen kommer du att se dammar, skulpturer och konstverk som har valts att ha utomhus i parken. Det är en upplevelse om du vill se mycket på ett och samma ställe. Muséet syftar mer till historien medans stadsparken visar hur fin natur det finns här idag.

Albäcksskogen

Finns det något bättre än att vara ute i skogen och lukta på naturens doft och höra fåglarna kvittra. I Trelleborg finns det ett naturområde som har blivit en viktig sevärdhet för många personer. Det finns gott om fåglar i skogen och även våtmarker. Det här är en skog som Kommunen har stort intresse i att bevara och idag hjälps det även till av kommunen för att plantera och förstärka den fantastiska skogskänslan. När du är ute och vandrar i skogen så kommer du att gå förbi stora fina träd. För att det ska bli en intressantare upplevelse så finns det namnskyltar som hänger runt träden för att du enkelt ska kunna se vilket träd det är. Om det tillexempel är ett lönn-träd så kommer det att hänga en namnskylt runt trädet där det just står ”Lönn-träd”. Det planeras träd längs ån för att hålla syret i vattnet på en bra nivå så att det inte bildas vass och alger. Efter att ha gått i skogen så är det inte så konstigt att kommunen erhåller en av världens bästa jordbruksmarker. Under promenaden i skogen kommer du att stöta på små rastplatser där du har tillfällighet att grilla och även ha med matsäck. Har du barn så finns det gott om utrymmen för att leka på äventyrslekplatsen