Trelleborg FF

Trelleborg FF är stadens A-lag som just nu spelar i superettan. Huvudtränaren för laget är Patrik Winqvist tillsammans med assisterande tränarna Magnus Andersson och Kristian Haynes.

Historien

År 1930 besegrade Trelleborg FF för första gången någonsin Malmö FF:s B-lag med 2–0. Även fast laget hade stor framgång i den matchen så lyckades de inte lika bra i serien då de kom på en placering näst längst ner i botten, i den Sydskånska serien division 2. Det såg inte så ljust ut för laget då de enbart hade vunnit 10 matcher av 31. Det var nytt med fotboll för Trelleborg och det gick inte som man hade hoppats på men framstegen var ändå synliga då, medlemmarna ökade. Konkurrenterna till Trelleborg FF vad IFK Trelleborg och det år 1931 lyckades Trelleborg FF skrälla och göra mål för första gången på IFK Trelleborg. Trots en mycket bra match spelad så lyckas de inte att prestera i serien. I och med att det inte gick så bra för fotbollslaget just nu så gav det ekonomiska problem för klubben och de hotades att lägga ner. Det var nu det var dags att ta ett viktigt beslut och styrelsen bestämde sig för att inte tillåta Trelleborg FF att vara med i Sydskånska serien.

Klättrar och Klättrar

Vändpunkten i historien kommer året efter, 1933 då de byter ordförande och inleder sin första match op en helt ny arena med en vinst. Det blev ett nytt publikrekord på 300 åskådare. Framgångarna fortsatte och år 1954 lyckas Trelleborg FF att bli 2a i division 3. En stor seger för ett lag som bara växer och växer. Med ett bra resultat i bagaget så beslutar sig Trelleborg att satsa hårdare kommande år då de vinner division 3 och tar sig upp till division 2. Under de kommande åren så bestämmer sig laget för att åka på träningsläger i Tyskland för att träna upp laget. De mötte utländska lag som var mycket bättre i helhet vilket gav mycket träning. Laget har med historien haft många motgångar men deras motgångar har lett till framgångar. Idag spelar laget i superettan, som är den näst högsta divisionen innan du kommer till Allsvenskan som är den absolut största. Vinner du allsvenskan så får du vara med i kvalet till Champions League. Vem vet vart Trelleborg kommer att vara om några år, men med historian i bagaget så vet vi att deras motgångar har blivit till fördelar.